Fotografiske Abstraktioner

Fotografiet kan mange ting – lige fra det intense snapshot til det meditative landskabsbillede. Kameraet fungerer som en grundstamme, fra hvilken man kan skabe sit eget sprog, og vi har selvfølgelig alle vores personlige præferencer og holdninger til hvordan det sprog skal lyde.

På det seneste er jeg begyndt at tale i tunger! Inspireret af avant-garde kunsten fra starten af det 20. århundrede har jeg prøvet at få mine motiver til at have en surreal grundtone, suppleret med genkendelige elementer. Generelt set er jeg meget inspireret af malerkunsten og stræber altid efter at give mine motiver maleriske kvaliteter. Men er det muligt at få et fotografi taget af virkeligheden (jeg arbejder aldrig i studie) til at opnå det samme abstraktionsniveau, som et avantgardistisk/surrealt maleri?

Det må beskueren i sidste ende afgøre, men udfordringen er spændende og min klare kreative drivkraft i øjeblikket.

Nedenfor er 3 eksempler på hvad jeg forsøger, så kan i se om i synes det er lykkedes.

Bedste fotografiske hilsener,

Jesper Helbo

54

575

147

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s