Sonia Rentsch – Harm Less

Jeg bliver nødt til at dele det her.

af Thomas Degner

Den australske trendforecaster, industriel designer og kunstner Sonia Rentsch, har gjort det igen. Denne gang er klienten January Biannual og temaet er våben. I en serie af 6 fotografier, under titlen Harm Less, har Rentsch konstrueret en række velkendte våbenformer i rent organisk materiale; her i blandt kviste, grene, frøkapsler, kogler, blomster, knopper og træ.

January2012-07-01_31-Edit

De 6 fotografier er taget af Rentsch selv med kyndig vejledning fra mode-/portrætfotografen Albert Comper. Serien kommer i kølvandet på USAs opildnende debat om våbensiddelse og retten til ‘selvforsvar’ og forsøger på sin egen stille måde, at neutralisere midlet der glemmer målet. Om Harm Less kan bruges som kommentar på en kedelig tendens må være op til den enkelte, men uanset om de bringer stof til tanke eller ej, så er det svært at argumentere imod deres æstetiske potentiale. Hvis bare krudt og kugler kunne være så simpelt.

January2012-07-01_23-EditJanuary2012-07-01_50-Edit January2012-07-01_40-Edit January2012-07-01_20-Edit January2012-07-01_13-EditHarm Less

January Biannual 03
Art Direction by Olivia Nichols
Photography by Albert Comper

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s