En kunstoplevelse i Berlin

Hvis du skal til Berlin inden 18 august, kan det stærkt anbefales at tage til Hamburger Bahnhof, og se udstillingen Martin Kippenberger: Sehr gut  – Very good.

Martin Kippenberger døde i 1997 kun 44 år gammel, som følge af en udsvævende livsstil. Han ville have fejret 60 år i år, 2013.

Martin Kippenberger: Paris Bar, 1993, Acrylic on canvas, 259 x 360 cm, François Pinault Foundation (detail) © Estate Martin Kippenberger, Galerie Gisela Capitain, Cologne
Martin Kippenberger: Paris Bar, 1993, Acrylic on canvas, 259 x 360 cm, François Pinault Foundation (detail) © Estate Martin Kippenberger, Galerie Gisela Capitain, Cologne

Udstillingen er en underholdende rundtur i kunstnerens liv og arbejde, og starter fotografisk i det første rum lige bag garderoben ved indgangen. Her er en kæmpe collage formet som en catwalk. Den er skabt ud af 1300 billeder til modedesigneren Claudia Skodas studie i Kreuzberg med fotos taget fra hendes eget miljø. Collagen er placeret på gulvet og skal ses iført store, uldne sutsko, som man finder i en kurv ved indgangen.

Hvis man ellers kan finde det næste udstillingslokale, som er i den anden ende af Hamburger B’s store bygning, kan man derfra fortsætte videre ind i et labyrintisk univers af maleri, fotografi, installation, skulptur og musik – du kan bl.a. sidde og lytte til gamle indspilninger med punkbandet ”Luxus” og se optagelser af Kippenberger som skuespiller.

Udstillingen på Hamburger Bahnhof er en heldagsoplevelse, men vil du se mere af Kippenbergers fotografi, kan du tage videre til Linienstrasse i bydelen Mitte, til KickenBerlin, som er et fotografisk galleri. Her er en udstilling udelukkende med Kippenbergers fotografier.

Jeg kan desværre ikke sige så meget om den udstilling, da jeg ikke selv nåede den. Du skal være opmærksom på at galleriet kun har åbent onsdag-lørdag kl. 14-18. Selve udstillingen vises indtil d. 31/8.

Martin Kippenberger: Paris Bar, 1993, Acrylic on canvas, 259 x 360 cm, François Pinault Foundation (detail) © Estate Martin Kippenberger, Galerie Gisela Capitain, Cologne
Martin Kippenberger: Paris Bar, 1993, Acrylic on canvas, 259 x 360 cm, François Pinault Foundation (detail) © Estate Martin Kippenberger, Galerie Gisela Capitain, Cologne

Et af malerierne på udstillingen i Hamburger Bahnhof har titlen ”Paris Bar”. Paris Bar ligger på Kantstrasse i kvarteret Charlottenburg. Her byttede Kippenberger sig til mad og vin for malerier. Og det kan anbefales at slutte dagen her, med et godt glas vin.

Paris Bar er legendarisk og en oplevelse værd. Priserne er lidt pebrede, hvis du skal spise, men der er en god atmosfære. Du kan få et godt glas bordeaux for 6.50 euro og måske nogle gode billeder, hvis du har dit kamera med.

af Lisbeth Johansen; fotograf og har tidligere arbejdet på Fotografisk Center

 

LINKS:
http://www.hamburgerbahnhof.de/exhibition.php?id=39503&lang=en

http://www.kicken-gallery.com

One thought on “En kunstoplevelse i Berlin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s