Fotografisk Center på CPH:DOX

1382002270797_0570x0342_1382002318820

Fotografisk Center på CPH:DOX

Stinus Duch Andersen

I dag åbner CPH:DOX 2013, og i år er Fotografisk Center med på første række.

CPH:DOX er en dokumentarfilmfestival, der hver november fylder de københavnske biografer med mere end 200 film fra hele verden. Festivalen lægger vægt på at præsentere det nyeste og mest interessante på den dokumentariske scene, og derfor rummer filmprogrammet både film af store internationale anerkendte instruktører og mindre titler af nyere ukendte talenter

Med afsæt i dokumentarfilmen sigter CPH:DOX mod at bygge bro mellem filmens verden og de mange relaterede kunstformer, men CPH:DOX er også meget mere end film.  I løbet af festivallens elleve dage kan man både opleve debatter, Q&A’s og foredrag med inviterede instruktører. Festivallen er kendt for sit forhold til sine gæster, og tilbyder igen i år både club-nights, uortodokse events, performance, live-koncerter og kunstudstillinger, så man aldrig får lov til at gå hjem tidligt hjem.

CPH:DOX er blevet en regulær blockbuster. Med over 50.000 solgte billetter sidste år, må det siges at være lidt af en publikumssucces, når vi taler dokumentarfilm.

Jeg vil bevæge mig rundt blandt alle disse tilbud og rapportere hjem til bloggen her. Jeg vil anbefale film og kommentere på de ting jeg oplever.

I år har CPH:DOX et fokus på fotografisk stærke film. Der er både film af og med fotografer, personlige film og visuelt fængende film. Dem vil jeg selvfølgelig kigge nærmere på og give nogle anmeldelser med på vejen.

Jeg glæder mig især til filmen I Remember Your Face om den amerikanske stjernefotograf Nan Goldin. (køb billet her)

og til filmen Atlas af den franske magnumfotograf Antoine d’Agata. (køb billet her)

21111

Hver dag vil jeg anbefale ”dagens fotografiske film”, så du altid har en mulighed for at fange en af de mange fotografisk stærke tilbud.

CPH:DOX er et tag selv bord af muligheder! Jeg glæder mig til at se jer der ude.

CPH:DOX varer fra den. 7 – 17 November

http://cphdox.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s