CPH:DOX – Dagens fotografiske film – Fredag

Dagens fotografiske film – Fredag

Stinus Duch Andersen

Anden dag på CPH:DOX er i gang, og jeg kan kun anbefale, at man skynder sig indenfor i mørket og får set nogle film, for der er en masse godt på programmet i dag.

Dagens fotografiske film har jeg glædet mig meget til. I dag viser Grand Teatret filmen “Nan Goldin – I Remember Your Face”  klokken 19.15 (køb billet her).21115

DEN KARISMATISKE STJERNEFOTOGRAF INDVIER OS I SIN PRAKSIS OG I SIT TURBULENTE LIV AF STOFFER, ELSKERE OG URBAN UNDERGANG.

Den amerikanske stjernefotograf Nan Goldin har siden sin debut i 70’ernes New York ophøjet snapshottet til en kunstform og foreviget sin nære omgangskreds af venner, kunstnere, elskere, bôhemer og storby-dandies i titusindvis af fotografier. Hendes værk er sårbart og upoleret, og begunstiget af en unik intimitet imellem fotografen og den fotograferede. Men også mærket af en til tider selvdestruktiv kraft, der forløses i fotografiet. Goldin har aldrig sparet hverken sig selv eller sine nærmeste i sine fotografier, der uden filter dokumenterer livets dramatiske op- og nedture, men hvor det at forevige sine nærmeste samtidig bliver den ultimative kærlighedserklæring. Kom ind på livet af den karismatiske Goldin, der var gæstekurator på CPH:DOX i 2011, og som her indvier os i sin praksis og i stribevis af anekdoter fra sit turbulente liv, der er en evig kilde til inspiration – og fascination.

Hvis man ikke har mulighed i dag, spiller filmen igen den 10.11 og 16.11.

Kan man ikke vente med at tage i biografen til i aften, kan jeg anbefale at man går ind og ser danske Nikolaj Bendix Skyum Larsen’s kunstfilm “Promised Land”  klokken 17.30 i Cinemateket  (køb billet her)21094

ALT ER PÅ SPIL I DEN DANSKE KUNSTNER NIKOLAJ LARSENS FLYGTNINGEFILM ‘PROMISED LAND’ – OG HOS MATI DIOP MØDES FRANSK ARTHOUSE OG SENEGALESISK ROAD-FABEL.

Danske Nikolaj Larsen har begået i en kunstnerisk subtil og atmosfæreladet film om mennesker med alt på spil. Reza og hans tre år gamle søn lever i murbrokkerne af en gammel bygning, og i den tågede, franske havneby Calais vil Muhammed, Jafar og Hasan gøre hvad som helst for at krydse Den Engelske Kanal til Storbritannien – en livsfarlig plan tager form. Den unge, franske arthouse-stjerne Mati Diops har med sin semi-dokumentariske ‘free form’-æstetik i ‘A Thoursand Suns’ lavet sin sidste film før hun definitivt slår igennem, bygget på den eksistentialistiske road-fabel ‘Touki-Bouki’ (1972), et kultdyrket mesterværk i afrikansk filmhistorie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s