CPH:DOX – Dagens fotografiske film – Tirsdag

Dagens fotografiske film – Tirsdag

Stinus Duch Andersen

“Dagens fotografiske film” kan ikke være andet end verdenspræmieren, og dette års måske mest provokerende film Atlas” – af den franske magnumfotograf Antoine D’Agata. Filmen har først præmiere i morgen, men der er en ekstra visning i aften klokken 21.40 i Gran Teatret (Køb billet her)

21111

DØDSDRIFT OG DYRISK SEKSUALITET I EN BRUTAL OG TRANCELIGNENDE FILM AF EN FRANSK MESTERFOTOGRAF, DER UDLEVER OVERSKRIDELSENS FILOSOFI I BILLEDER AF EN ANDEN VERDEN.

Den franske magnumfotograf Antoine d’Agata er kendt for tre ting: at tage sublime billeder. At deltage hundrede procent i de miljøer han skildrer. Og at de miljøer han skildrer er af den mest afgrundsdybt fortabte slags. Med sine tableauer af masturbation, hardcore sex og opiumståger er det helt nye filmværk ‘Atlas’ ingen undtagelse fra nogen af delene. Omtrent som at se lige ind i helvede – eller i hvert fald ind i den jordiske halvverden, hvor prostitution og stofmisbrug efterlader den menneskelige krop i et dødlignende skyggerige af tilsværtet clair obscur, som i d’Agatas optik antager en materialitet nærmest som oliemalerier. ‘Here we bury the dead and fuck the living,’ siger en kvinde på lydsiden, som er det lag i filmen, der forankrer synet af de udmattede kroppe i en transcendental subjektivitet. D’Agata er ikke blot interesseret i overskridelsens selvdestruktive filosofi. Han lever den selv, og konfronterer både i sine billeder og med sin egen krop foran kameraet den dødsdrift, som underkastelsen af opiater og en nærmest dyrisk seksualitet er et produkt af. En kompleks og problematisk film, der uden tvivl vil provokere og frastøde, men også blive på ens nethinder længe, og i tankerne endnu længere. (VERDENSPREMIERE)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s